Kvinna och företagare…

Jag sitter precis och läser den senaste Business-tidningen ifrån Business Region Göteborg och förundras över att det skrivs så mycket om just kvinnligt företagande och entreprenörsskap.

Självklart så är det unikt att det är så mycket kvinnliga företagsledare, om man tittar på de senaste 100 åren. Faktum är att det är inte konstigare eller svårare att vara kvinna och driva företag. Det pratas om mansdominerade yrken, kvoteringar etc. men vore det inte bättre att fokusera på vem man är som person, ens inre drivkraft och mål i livet, snarare än kön… Det som möjligen kan skilja män och kvinnor åt, är att vi kvinnor har en historia av att vara hemma och ta hand om barn, hem och matlagning. Men snälla, det är faktiskt historia…

När man väl har bestämt sig för att driva ett företag så har man, då  är det lika tufft och lika enkelt oavsett! Vi har, precis som männen olika problemställningar vi ställs inför och olika motstånd som vi måste övervinna. Det kanske inte är exakt samma problem men det är en del av vardagen som ledare – att lösa problem.

Jag tycker att var och en får själva avgöra huruvida de vill vara hemma med barnen eller skapa sig en karriär, man som kvinna. Eller så gör man som jag; tar hand om både familj och karriär. För även det är möjligt, om man väljer att fokusera på att lösa de situationer som dyker upp!

”Man kan aldrig planera framtiden med hjälp av dåtiden”  Edmund Burke 1729-1797

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar